visit.

14 Σεπ 2011

Γι΄ αυτούς τους άλλους..τους "καλοκρυμμένους"


Ένας φίλος μου είπε κάποτε... "έχεις ένα ελάττωμα, κάνεις τα προβλήματα των άλλων δικά σου".

Του απάντησα "χάρισμα είναι, απλά θέλει καλύτερη διαχείριση".
Δεν ήξερα καν αν αυτό που έλεγα ήταν αλήθεια.Το είπα περισσότερο γιατί έτσι ήθελα να είναι.
Χρόνια μετά και ενώ ο καθένας τράβηξε τον δικό του δρόμο, ψαχνόμαστε να βρεθούμε στα μέσα και στα έξω μας.
Δεν μένει κάτι άλλο να πτωχεύσει πια.

Άλλο μιζέρια, κι άλλο ενότητα.
Τους αγαπώ τους φίλους μου.Θαρρώ κι αυτοί εμένα.
Αυτή η αγάπη είχε ρίζες γερές, άντεξε όπως αντέχει κάθε τι που χτίζεται χωρίς δόλο και ψεύτικες προσδοκίες.Είχε την δικαιοσύνη της μοιρασιάς που κάνουν μόνο οι ψυχές που έχουν περάσει την κάθαρση.
Δεν έχει νόημα χωρίς ενότητα, λέω και ξαναλέω. Φαλάγγι θα μας πάρουνε και θα μετράμε θύματα. 
Υπέροχοι άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά, τόσο στους άλλους όσο και στους εαυτούς τους, κρύφτηκαν από φόβο.Χάθηκαν, ταξίδεψαν στην λήθη.Και με "πρακτικές" ζωές άψογες. Βλέπεις όμως, υπάρχει ένα σημείο όπου αυτό δεν φτάνει..
Άλλοι φόρεσαν γραβάτες και διευθύνουν πολυεθνικά μαγαζιά, άλλοι απλά το τερμάτισαν.."ως εδώ είπαν, τέλος" και  ένας γιατί θέλησε να υποστηρίξει τη ζωή, μη γνωρίζοντας ότι δεν είχε τ' αποθέματα..Η ίδια ζωή όλο και συχνότερα ξεπερνά την φαντασία.Αιφνιδιάζει πότε μα την στοργή της, πότε με την σκληρότητα της.Όπως και να 'χει κάθε όμορφη ψυχή που κλείνει τις πόρτες της, είναι μια μεγάλη απώλεια για όλους μας.

Και χέστε την "κρίση".Πρόσχημα είναι.Ο "βιολογικός μας καθαρισμός", μπορεί και πρέπει ν' αφήσει τις ψυχές μας ανέπαφες.. κι ενωμένες με άλλες ψυχές. Κοιτάτε τον διπλανό σας με λιγότερη καχυποψία.Ευκαιρία ψάχνει να στρέψει το βλέμμα του επάνω σας, με περισσότερη αγάπη απ' αυτήν που είχε, όταν το έριξε στη γη.

                                           ..στον φίλο Νίκο

2 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Αυτό ακριβώς το "ελάττωμα" που έχεις το έχω και εγώ...Και ξέρεις κάτι? Αρνούμαι να το διώξω. Στη διαχείριση είναι το κλειδί όμως ναι. Διότι όταν δεν συναντάς ψυχές ανοιχτές και καθάριες όπως προσδοκάς, οι λαβωματιές λόγω του "ελαττώματος" κάνουν πολύ καιρό να περάσουν...πάρα πολύ καιρό...;)
*πότε επιτέλους θα με πας τσίπουρα??? ;))) στείλε mail τώρα!! χαχαχα

Tommy είπε...

Με κάλυψε απόλυτα η βολτίτσα!!!

(τσίπουρα άκουσα? θέλω κι εγώ....) λολ.... :-)