visit.

25 Οκτ 2011

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το παράδοξο με όσα μας συμβαίνουν δεν είναι ότι μάλλον μάταια προσπαθούμε να πάμε κόντρα στο σύστημα, άλλα το ότι δεν έχουμε κάνει κάτι να ξεριζώσουμε το σύστημα από μέσα μας.
Εάν υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή υποκύψουμε στον εκβιασμό όλων αυτών που ζητούν την κεφαλή μας επί πίνακι, δεν θα έχουμε μάθει ποτέ τι θα γινόταν εάν μπαίναμε στην διαδικασία να επιστρέψουμε αυτόν τον εκβιασμό.Δηλαδή κύριοι(ντόπιοι και ξένοι), αφού τόσο πολύ κόπτεστε για την σωτηρία της μικρής αυτής χώρας, καλό είναι να μάθετε πως όλη αυτή η ξαφνική καλοσύνη δεν μας αφορά διόλου.Αναλάβετε όλο αυτό το ιστορικό κόστος και στείλτε μας στην πυρά.Εξορίστε μας από κάθε ευρωπαϊκή δραστηριότητα και απαλλάξτε μας από όλα αυτά τα ύποπτα χρέη.Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι τις ζωές μας πίσω.Όχι εκείνες τις ψεύτικες που ζούσαμε , αλλά τις άλλες που είχαν συστατικά όπως το φιλότιμο, το άγγιγμα, το "είμαι εδώ για σένα..".
Εφησυχαστήκαμε.Πιστέψαμε πως τίποτα και κανείς δεν θα μας εκτροχιάσει από αυτήν την εικονική πραγματικότητα που ζούσαμε.Δεν τολμήσαμε ούτε μια στιγμή να πούμε σε όλο αυτόν τον κατευθυνόμενο δανεισμό "στοπ".."ως εδώ"..."θα ζήσουμε με αυτά που έχουμε" κι έτσι πληρώνουμε αυτήν την ιστορική απληστία μας.
Μας βρήκε ανέτοιμους όλο αυτό το τσουνάμι.Ήμασταν τόσο χαλαροί που σχεδόν παραδοθήκαμε.Όμως δεν μπορεί διάολε σε αυτήν την χώρα να μην γίνεται τίποτα.Δεν έχει λογική ένας ολόκληρος λαός να κυνηγά νυχθημερόν νούμερα.Δεν μπορεί να σταμάτησαν τα πάντα.Γιατί δεν τα βλέπουμε και ακόμα χειρότερα γιατί δεν τα ψάχνουμε;Μήπως αυτό θα ήταν μια αντίδραση;Το να γυρίζεις την πλάτη σε μια τόσο καλά σχεδιασμένη καταστροφή την αποδυναμώνεις.Δεν γίνεσαι μέρος αυτής.Στέκεσαι απέναντι.
Τώρα τους δίνουμε την ευκαιρία να σχεδιάζουν τιμωρίες και όσο εμείς αντιδρούμε τόσο συμμετέχουμε εκούσια ή ακούσια στη νέα τάξη πραγμάτων.
Έχω πειστεί πως καταλάβαμε πια πόσο αδικήσαμε τους εαυτούς μας όλα αυτά τα χρόνια.Νιώσαμε βαθιά πως κανένα κράτος δεν μπορεί να ευημερεί όταν το δεν το προστατεύουν οι ίδιοι οι πολίτες του.Ας αφυπνισθούμε και κυρίως ας τιμωρήσουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας δίχως την δική τους συνδρομή.
Δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες.Ας μας αφήσουν να πτωχεύσουμε.Να γυρίσουμε στην δραχμή γιατί όχι και στην δεκάρα!Το έχουμε ξαναζήσει αυτό το κοινωνικό κραχ και στο παρελθόν και αντέξαμε.Τι φοβούνται και δεν μας επιστρέφουν από εκεί που μας παρέλαβαν.Ας μας αποβάλλει η ευρωζώνη αφού της είμαστε βάρος.Ας μην ασχολούνται με την γεωργία μας, με την ναυτιλία μας, με τον ορυκτό μας πλούτο και τον πολιτισμό μας αφού τους είναι άχρηστα.Αφήστε μας μόνους.Στο μηδέν.Στο τίποτα...
Τολμάτε; 

9 σχόλια:

Tommy είπε...

Φυσικά και δεν τολμάνε... φυσικά και δεν το θέλουν. Γιατί θέλουν όχι μόνο να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι, αλλά να καταβροχθίσουν όλο το βάζο.

Αν υπήρχε ένας τρόπος να καταλάβουμε όλοι μας τι δύναμη έχουμε, θα τρομάζαμε πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουμε απέναντί μας.

Και αυτή η δύναμη πηγάζει στη συλλογικότητα, σε κάτι το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες εντέχνως έχει σβηστεί από τον πίνακα που λέγεται "σύγχρονος νεοέλληνας".

kovo voltes... είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον Τόμμυ, απολύτως με όσα έγραψες με τον τρόπο που τα έγραψες...Και μου'ρχεται και το τραγούδι ε? "Για δε μ'αφήνεται ήσυχο, άστε με ήσυχο όλοι, θέλω να ζήσω ελεύθερος...", με ταυτότητα όμως. Γιατί αυτό θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε.
*άργησες, αλλά χαλάλι...;)

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

θα ήθελα να διαφωνήσω μαζί σου... θα ήθελα να μην ήταν πραγματικότητα όλα όσα γράφεις... θα ήθελα να ζούσα ανθρώπινα, που πάει να πει όχι μακρύτερα από την αρίδα μου, όχι κοντύτερα από το να ζω μ' αξιοπρέπεια... θα ήθελα να ζω σε μια χώρα που έχει πολίτες και πολιτικούς υπεύθυνους... θα ήθελα... μα...

σε φιλώ αγαπημένε μου!

new-girl-on-the-blog είπε...

Δεν είναι μόνο που ένας λαός κυνηγάει νούμερα..είναι που σχεδόν πάντα αυτός ο λαός άγεται και φέρεται από ανθρώπους-νούμερα..(πού χρόνος για ευθύνη;)

jo. είπε...

.@.Tommy..Συμφωνώ μαζί σου σε κάθε λέξη.
Ο νεοέλληνας νομίζω πεθαίνει.Μόνο ο δυνατός Έλληνας θα μπορεί να να σταθεί σε όλα όσα του χρέωσαν οι άρχοντές του.
Σ' ευχαριστώ που περνάς απ' αυτήν εδώ την γωνιά.

jo. είπε...

.@.Kovo voltes..θα την αντέξουμε λές;Θα μου τα πεις από κοντά..Φιλί

jo. είπε...

.@.ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ..Είσαι εσύ υπεύθηνη και ζεις συνετά και με αξιοπρέπεια και αυτό είναι η αρχή..Από εμάς θα ξεκινήσει ο νέος κόσμος.Από τον μικροκοσμό μας γεννάται η κάθε αλλαγή και φεύγει μακριά.Μονάχα να μην ξεχνάμε χρειάζεται.Να είμαστε άγρυπνοι και καχύποπτοι για ότι έρχεται.Και να ζούμε με τα λίγα όπως λες κι εσύ Βίκυ μου..
Είσαι στο μυαλό μου..

jo. είπε...

.@.new-girl-on-the-blog..Πόσο αλήθεια είναι αυτό που λές...Γι΄ αυτό φυλάξου.Θα έρθει η στιγμή που θα τους το πούμε από κοντά.Θα δεις..
Καλημέρα..

Papillon είπε...

Αμήν!
Συμφωνώ μέχρι και σε κάθε κόμμα που έχεις βάλει!!! Καλησπέρα! χχ