visit.

6 Μαρ 2012

AΛΛΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο πρώτος άνθρωπος που πήγε ποτέ στο διάστημα ήταν ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν πριν 45 περίπου χρόνια.Αφού ανέβηκε στο μεγάλο διαστημόπλοιο διαπίστωσε πως το μόνο κατοικήσιμο μέρος που μπορούσε να βρεθεί ήταν εξαιρετικά μικρό για το είδος και το χρόνο μιας τέτοιας αποστολής.Έτσι ο αστροναύτης αφού ταξιδεύει βρίσκεται μπροστά σ' ένα μικρό παράθυρο και από 'κει βλέπει την καμπυλότητα της γης!Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έβλεπε τον πλανήτη απ' όπου κατάγεται, και είναι η στιγμή εκείνη που βγαίνει απ΄ την ανθρώπινη διάστασή του και σπάει για πρώτη φορά τα σύνορα του ορατού σύμπαντος για να χαθεί στο άγνωστο.
Ξαφνικά αντιλαμβάνεται ένα παράξενο θόρυβο σκληρό και μονότονο να ηχεί στ' αυτιά του.Ένα συνεχές (τικ-τακ), βγαίνει απ' το κεντρικό ταμπλό του σκάφους.
Σχίζει τον πίνακα ελέγχου με τα εργαλεία του και ψάχνει μανιωδώς την προέλευση του ήχου.Μάταια όμως.Ο ήχος συνεχίζει ν' ακούγεται το ίδιο βασανιστικά κρύβοντας την προέλευση του.Σε λίγες ώρες αρχίζει να νοιώθει τον ήχο να του ξεσκίζει τα σωθικά.Αισθάνεται ανήμπορος και απειλείται από κάτι αθώο που δεν υπήρξε μέρος της επίπονης προετοιμασίας του.
Λίγες μέρες περνούν με αυτόν τον ήχο και ξέρει ότι θα τον κάνει να καταρρεύσει.Να χάσει το μυαλό του.
Τι μπορεί όμως να κάνει;Είναι στο διάστημα μόνος του, σ' ένα χώρο σαν ντουλάπι και του έχουν απομείνει 25 ημέρες μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή.Θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτόν τον ήχο.
Έτσι ό κοσμοναύτης αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να σώσει τα λογικά του, είναι να ερωτευτεί αυτόν τον ήχο.Έτσι κλείνει τα μάτια του και χάνεται στην φαντασία του..Όταν τ' ανοίγει ξανά έχει συμβεί το ανέλπιστο.Δεν ακούει τον ήχο ξανά!Ακούει μουσική και περνά τον υπόλοιπο χρόνο του διασχίζοντας το διάστημα σε πλήρη ευδαιμονία και γαλήνη.
Ίσως δεν είναι και πολύ δημοκρατικό, αλλά η συναισθηματική μας ζωή  ξεκινά, διαμορφώνεται και καταλήγει από γεγονότα που στο άθροισμά τους δεν μας δικαιώνουν απαραίτητα.Έτσι δεν έχουμε πάντα την επιλογή στο πως θα ζήσουμε.
 Απ' την άλλη δεν μας μένει και τίποτε άλλο απ' το να επιλέξουμε πως περίπου θα ζήσουμε με αυτό που έχουμε.Κι έτσι καταργείται η πιο απατηλή δημοκρατία που σχεδόν μας επιβάλει ν' αγαπάμε μόνο ότι μας αγαπά, και να προσφέρουμε περιμένοντας...

9 σχόλια:

Lyriel Bee είπε...

Συμφωνώ απολύτως και πολύ μου άρεσε το κείμενο σου!
Μόνο μια μικρή λεπτομέρεια, αυτό το τικ τακ, όπως και κάθε γεγονός που λες έρχεται στη ζωή μας, είναι μέρος της επιλογής.
[δεν αναφέρομαι φυσικά σε αρρώστιες και λοιπά] Που πας Γκαγκάριν μέσα σε ένα κουτί στο διάστημα? Δεν το ξέρεις ότι κάτι θα σε ενοχλήσει? Είναι αναπόφευκτο. Είτε το αγαπάς είτε διαλογίζεσαι και φεύγεις μακρυά του :p Αλλά αν είσαι αρκετά μάγκας για να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι, δε θα κολλήσεις σε ένα τικ τακ, έτσι δεν είναι?
Την καλησπέρα μου ή καλημέρα μάλλον τώρα εκεί :)

jo. είπε...

.@.Lyriel..κάπου στην μέση είναι η αλήθεια ίσως..σκέψου μονάχα πόσα (τικ-τακ) στην ζωή μας δεν μπορέσαμε ν' αποφύγουμε ενώ μας ήταν εύκολο να το κάνουμε..να είσαι καλά όπου είσαι.
Την καλημέρα μου ή την καλησπέρα μου εκεί!

Tommy είπε...

Αγαπητέ μου φίλε jo ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα.

Κάποια στιγμή είχα γράψει σε μία ανάρτηση αν πάμε εκεί που θέλουμε ή εκεί που μας θέλουν. Νομίζω οτι είναι το δεύτερο. Συμφωνώ μαζί σου οτι οι επιλογές μας είναι σε στενά πλαίσια που δεν τα διάλεξαμε οι ίδιοι αλλά άλλοι παράγοντες ίσως και άλλοι άνθρωποι. Οτι αγαπάμε περιμένοντας, είναι γεγονός... γιατί πολύ απλά πλέον είναι όλα συναλλαγή. Θλίβομαι που το λέω, αλλά είναι.

Όμως ο άνθρωπος είναι και ιδιαίτερα προσαρμοστικό ον. Αυτό τον έκανε να εξελιχθεί, αλλά όπως γράφεις και εσύ πολύ εύστοχα, πολλές φορές προσαρμόστηκε σε λάθος πράγματα.

Καλό ξημέρωμα.

jo. είπε...

.@.Tommy..Προσαρμόστηκε σε λάθος πράγματα και μεγαλούργησε ακόμα και κατασατρέφοντας..Δεν ξέρω εάν τελικά η προσαρμογή μας στα πράγματα μας ωφέλησε ή μας έβλαψε.Μπορεί και τα δύο, όμως αυτό που συμβαίνει "έξω" δεν μου αρέσει.Και η λέξη "συναλλαγή"...Πόσο στενάχωρη λέξη σκέφτομαι.
Να είσαι καλά που πέρασες.
Καλημέρα να έχεις.

M είπε...

Εγώ συχνά σκέφτομαι ότι ζεις και είσαι τελικά μόνο ό,τι έχεις μέσα σου. Και για αυτό φροντίζω να έχω μέσα μου όμορφα :-) Το τι κάνουν οι άλλοι είναι δική τους επιλογή και τελικά αυτοί θα χρειαστεί να ζήσουν με αυτό. Οπότε συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σου πρόταση που ονομάζει απατηλή τη δημοκρατία που προστάζει να αγαπάς μόνο ό,τι σε αγαπά.

jo. είπε...

.@.M..κι εγώ αυτό θα σου ευχηθώ..να ζεις με ότι έχεις μέσα σου.Ετσι νομίζω θα έχεις μια σπουδαία ζωή.
Καλησπέρα σου.

Τζέσσυ είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΦΙΛΕ JO ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ!!!!!
ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!

jo. είπε...

.@.Tζέσσυ..Να είσαι καλά.Χριστός Ανέστη σε 'σένα, σε ότι αγαπάς και σ' αγαπάει.Φιλιά

Τζέσσυ είπε...

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!
ΦΙΛΙΑ