visit.

6 Σεπ 2011

ΚΕΝΟ ΑΕΡΟΣ..

Κεραυνοβόλος έρωτας; Ναι νομίζω πως μου έχει συμβεί κι εμένα. Ο έρωτας εξάλλου είναι τυφλός! Μπορεί να πλησιάσει και τον πιο ακατάλληλο. Ποιος μπορεί να πει το ίδιο και την αγάπη; Ποιος μπορεί να μιλήσει για κεραυνοβόλα "αγάπη"; Υπάρχει; Η αγάπη δεν είναι τυφλή. Κοιτάει με τα μάτια ορθάνοιχτα! Θέλει φως για να ζήσει. Δεν αυξομειώνεται. Κρατά το μέγεθός της σταθερό και την αντοχή της στο χρόνο αναλλοίωτη. Είναι αθέριστο χωράφι που πρέπει πρώτα να σπείρει κι έπειτα να έχεις υπομονή, να περιμένεις  να δεις αν έπιασε ο καρπός σου. Η αγάπη είναι πολύ ψηλό βουνό. Ίσως σου πάρει καιρό ν' ανέβεις τόσο ψηλά, μα και όταν φτάσεις, στο ταξίδι να χρεώσεις την ομορφιά και όχι σ' αυτό που βλέπεις. "Αξίζει τον κόπο"  να λες σε κάθε δυσκολία, γιατί έτσι δοκιμάζεται η επιθυμία σου.
Ο έρωτας πάλι είναι πιο γλυκός. Δεν έχει απαιτήσεις. Δεν γεννά διλήμματα. Έχει το ακαταλόγιστο!
Η αγάπη ζητάει, όπως ζητάει κάθε τι που γεννιέται και τρέφεται από την μοναδικότητα του.
Υπάρχει λοιπόν κεραυνοβόλα αγάπη; Υπάρχει αυτό που ακυρώνει για κάποιες -λίγες φορές- τον έρωτα και κάνει το ταξίδι απ' την αρχή μεγαλύτερο...... Δεν γνωρίζω και αν μου δινόταν η ευκαιρία να επιλέξω και πάλι άγνοια θα δήλωνα. Τι επιπλέει, τι αντέχει, τι πονά πιο λίγο, τι απομένει, τι μας κρατά ζωντανούς και "μαζί"... για πάντα..... Μα τι είναι κατασκευασμένο να ζει για πάντα; Αυτό που αγάπησε και δεν γνώρισε τον έρωτα, ή αυτό που ερωτεύτηκε  και άφησε τον έρωτα να χαθεί, όπως χάνονται όλα αυτά που ορίζουν τις ζωές μας για λίγες στιγμές.... απότομες και άξαφνες στο πέρασμά τους.
Καλό φθινόπωρο.

16 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Υπάρχει το πάντα? Το συζητούσα πριν λίγες ώρες...Και αν ναι, με ποιά μορφή? Νομίζω jo μου στην ψυχή και το βλέμμα του καθενός είναι οι απαντήσεις. Και ποικίλλουν...
Κεραυνοβόλα αγάπη πάντως, ναι, υπάρχει. Την έχω ζήσει πολύ πιο έντονα, ουσιαστικά και ευλογημένα απο τον κεραυνοβόλο έρωτα...;)

Papillon είπε...

Polu omorfi anartisi!!! Provlimatistika ligo.. giati etsi opws ta exsigeis, fainetai pws egw agapaw kat'eu8eian!! kai exw to akatalogisto parallila!! :) Tipota den krataei gia panta, toulaxiston oxi me tin idia morfi, auto den simainei oti alloiwnetai i xanetai giati kai tipota den mporei na xa8ei efoson upirxse, zwntanous 'mas' krata to 8elw mas, to pigaio, tis kardias kai o xronos an 8es einai i megaluteri apodeixsi pou ki auto opws leei kai i agapimeni mas suggrafeas ti einai? mia puxsida an tin guriseis anapoda xsanametraei ap'tin arxi!!! Kalo f8inopwro me tin euxi i kardia sou na paramenei panta anoixti kai na xsepernaei opoiadipote pligi! xx Fterwtes kalimeres!!

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

εύλογα τα ερωτηματικά σου και οι σκέψεις σου τέτοιες είναι που δεν διαψεύδουν τις προσδοκίες που έχω για εσένα. Έτσι ακριβώς σε θέλω. με φροντίδα και τρυφεράδα και γνώση και πάθος.
πόσο όμορφο, πόσο ιδανικό ν’ αγαπήσεις πρώτα και ύστερα ν’ ερωτευτείς… γιατί η αγάπη δεν θέλει να ξέρει ηλικία, πρόσωπο, ούτε και σώμα. ψυχή πλούσια θέλει ξέρει και χρόνο να μπορεί να ριζώσει.

και αν μπορούσε ο έρωτας να έρθει μετά… ούτε το πάθος, ούτε η τρέλα θα χανότανε…

καλό Φθινόπωρο, αγάπη μου και κάθε φύλλο που θα πέφτει αντί να φέρει, να διώξει την μελαγχολία από τα μάτια σου…

fish eye είπε...

πιστευω πως και τα δυο θελουν τον τροπο τους..

ολα ερχονται αυθορμητα κι απο μονα τους, αν ειναι να το παλεψεις το εχεις ηδη χασει..

η αγαπη ζει στη σφαιρα του ''παντα''

jo. είπε...

.@kovo voltes..Aφού την έχεις ζήσει θα ξέρεις..
Ναι στο βλέμμα στο βλέμμα υπάρχουν απαντήσεις.Αρκεί να κοιταζόμαστε στα μάτια..Φιλώ σε

jo. είπε...

.@Papillon..η ζωή με την πυξίδα της αγάπης προσανατολίζεται καλύτερα κι εγώ νομίζω..Ο έρωτας κάνει λάθη βιασύνης.Δεν είναι να του έχεις εμπιστοσύνη.Να είσαι καλά που περνάς από 'δω και σε "ακούω".

jo. είπε...

.@ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ..Ετσι θαρρώ είμαι.Ετσι που με περιγράφεις.Βιώνω τις αντιθέσεις μου απ' το δικό μου μετερίζι και απολαμβάνω την αγάπη αυτών, των λίγων, που με ξέρουν..Σε αυτούς προστέθηκες κι εσύ..Άξαφνα..όχι βιαστικά.

jo. είπε...

.@❤.Μάλλον ο έρωτας θέλει τρόπο.Η αγάπη περισσότερο κόπο θέλει και λιγότερεο τρόπο.Και πάλη αδιάκοπη θέλει και αγώνα και αγωνία πολλές φορές αβάσταχτη!
Ομως το τελευταίο που έγραψες είναι μαγικό...και αληθινό πέρα για πέρα.

Ανώνυμος είπε...

keraunovolos erwtas e?nai file mou yparxei..to ezisa koitontas ta dika sou matia,kai palepsa me ta thiria tou gia na ton hmerepsw kai telika na tou dwsw to onoma tis agapis..xwris na zitw ,xwris na diekdikw...apla gia na uparxeis ekei,dipla mou..apla gia tis liges stigmes pou sou kratw to xeri kai to aggigma sou einai to xadi pou gia ligo niwthw ma gia polu h mallon GIA PANTA tha aisthanomai...

Τζέσσυ είπε...

Τι υπέροχη ανάρτηση,πλούσια σε τόσα συναισθήματα!!!!!!!
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!!!!!!
Φιλάκια

επί λέξει είπε...

"... ότι κραταιά ως θάνατος η αγάπη, σκληρός ως Άδης ζήλος." ("Άσμα Ασμάτων")
Καλό φθινόπωρο, φίλε μου!

jo. είπε...

.@.Aνώνυμος..Να προσέχεις για την συνέχεια.Βρίσκεσαι σε δύσκολο σταυροδρόμι.Είμαι κοντά..

jo. είπε...

.@Τζέσσυ.Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια..σε φιλώ κι εγώ

jo. είπε...

.@επί λέξει.ψυχή και κορμί σπαράζουν στη λέξη αυτής της ύπαρξης..Καλά να είσαι φίλε και αυτό το φθινόπωρο της ζωής σου.

el.mar είπε...

Κεραυνοβόλος έρωτας?..Ναι σίγουρα υπάρχει...τον ζούμε έντονα..με πάθος..πολλές φορές φτάνουμε στα άκρα..δεν υπολογίζουμε και πολλά...Πόσο κρατάει όμως?!
Η αγάπη jo μου είναι άλλο "πράμα"..είναι αυτό το συναίσθημα που γεννιέται μέσα μας και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα..Θέλει χρόνο για να είναι αληθινή...
Καλό φθινόπωρο...Σε φιλώ...

Tommy είπε...

χμ.... Αγάπη κεραυνοβόλα... νομίζω οτι υπάρχει. Αλλά δεν νομίζω οτι είναι ένα συναίσθημα που μπορείς να το συνειδητοποιήσεις αμέσως. Θέλει το χρόνο, και συνήθως την καταλαβαίνεις από τα συμπτώματα. Μάλλον μου έχει συμβεί. :-)